Chocolatemakers Chocolade Reep - Puur 80% - 85 gram (doos van 10 repen)

€ 49,95

Krachtige pure chocolade van Chocolatemakers. Gemaakt van Criollo cacao uit Peru waarvoor de cacaoboeren een eerlijke prijs krijgen.

De Awajún-indianen leven in de regenwouden van Noord-oost Peru. Daar verbouwen ze cacao. De Amsterdamse Chocolatemakers kopen de cacao bij de Norandino-coöperatie. Met hen hebben de Chocolatemakers sinds kort ook een samenwerking opgezet om gezamenlijk een chocoladefabriek te bouwen, in Peru zelf! Mooie ontwikkelingen op chocoladegebied, denken wij. En daaraan denkend is het extra genieten als je aan deze reep knabbelt.


  • Gemaakt in Amsterdam
  • Biologische & fairtrade gecertificeerd
  • 100% gemaakt op zonne energie
  • Volledig compostabele verpakking
  • Van eerlijke cacao direct uit Peru
Goede chocolade ervaren is nóg lekkerder als je met aandacht proeft.
Daarom hier de minicursus chocolade proeven van de Chocoladeverkopers:
  1. Kijk naar de kleur, valt je iets op?
  2. Ruik even aan de chocolade, komt er al iets in de geur naar voren?
  3. Breek een stukje af, hoe klinkt jouw chocoladereep?
  4. Laat een stukje smelten, kauw er niet te veel op.
  5. Proeven maar. Bij goede chocolade is er veel te ontdekken. Een mooie smaakreis gewenst!

Peru

Deze biologische en Fairtrade cacao wordt verbouwd door de Awajún langs de oevers van de rivier Cenepa en Rio Santiago in het Amazoneregenwoud. Zij zijn lid van de coöperatie NorAndino, een organisatie met ongeveer 5000 leden waaronder 1800 cacaoboeren, verdeeld over het Noorden van Peru, zowel aan de kust zijde als de Amazone zijde.

Daarnaast begeleiden we NorAndino met een bijzonder project. Een deel van de cacao-oogst verwerken ze namelijk zelf, in hun eigen cacaofabriek. De fabriek in Peru is groter dan de fabriek in Amsterdam, met een moderne productielijn voor hoogwaardige biologische en Fairtrade cacaomassa. Ook kunnen ze in de toekomst zelf chocolade maken.

Julio Peña Cordoba uit Bajo Charanal, Piura, Peru:
‘Doordat we onze eigen, moderne chocoladefabriek hebben, kunnen wij – als cacaoboeren – voor het eerst óók chocolademaker worden. Zo bouwen we aan een sterkere positie in de cacao-industrie. Dat geeft ons grote kansen voor de toekomst.’

Peru kent veel gemeenschappen die leven in het Amazone regenwoud en een van de grootste groepen is de “Awajún” met een populatie van ongeveer 65.000 mensen. Zij leven van zogenaamde “slash and burn” landbouw en hebben grote gebieden in het regenwoud in beheer. Door toename van de populatie neemt de druk op het regenwoud toe en zijn andere bronnen van inkomsten belangrijk voor het voortbestaan van hun levenswijze.

Cacao is hier een perfect alternatief, het vereist schaduw bomen en kan in combinatie met andere gewassen geplant worden. Het verminderd de noodzaak voor “slash and burn” landbouw waardoor het voortbestaan van het regenwoud verzekerd is.

Krachtige pure chocolade van Chocolatemakers. Gemaakt van Criollo cacao uit Peru waarvoor de cacaoboeren een eerlijke prijs krijgen.

De Awajún-indianen leven in de regenwouden van Noord-oost Peru. Daar verbouwen ze cacao. De Amsterdamse Chocolatemakers kopen de cacao bij de Norandino-coöperatie. Met hen hebben de Chocolatemakers sinds kort ook een samenwerking opgezet om gezamenlijk een chocoladefabriek te bouwen, in Peru zelf! Mooie ontwikkelingen op chocoladegebied, denken wij. En daaraan denkend is het extra genieten als je aan deze reep knabbelt.


  • Gemaakt in Amsterdam
  • Biologische & fairtrade gecertificeerd
  • 100% gemaakt op zonne energie
  • Volledig compostabele verpakking
  • Van eerlijke cacao direct uit Peru
Goede chocolade ervaren is nóg lekkerder als je met aandacht proeft.
Daarom hier de minicursus chocolade proeven van de Chocoladeverkopers:
  1. Kijk naar de kleur, valt je iets op?
  2. Ruik even aan de chocolade, komt er al iets in de geur naar voren?
  3. Breek een stukje af, hoe klinkt jouw chocoladereep?
  4. Laat een stukje smelten, kauw er niet te veel op.
  5. Proeven maar. Bij goede chocolade is er veel te ontdekken. Een mooie smaakreis gewenst!

Peru

Deze biologische en Fairtrade cacao wordt verbouwd door de Awajún langs de oevers van de rivier Cenepa en Rio Santiago in het Amazoneregenwoud. Zij zijn lid van de coöperatie NorAndino, een organisatie met ongeveer 5000 leden waaronder 1800 cacaoboeren, verdeeld over het Noorden van Peru, zowel aan de kust zijde als de Amazone zijde.

Daarnaast begeleiden we NorAndino met een bijzonder project. Een deel van de cacao-oogst verwerken ze namelijk zelf, in hun eigen cacaofabriek. De fabriek in Peru is groter dan de fabriek in Amsterdam, met een moderne productielijn voor hoogwaardige biologische en Fairtrade cacaomassa. Ook kunnen ze in de toekomst zelf chocolade maken.

Julio Peña Cordoba uit Bajo Charanal, Piura, Peru:
‘Doordat we onze eigen, moderne chocoladefabriek hebben, kunnen wij – als cacaoboeren – voor het eerst óók chocolademaker worden. Zo bouwen we aan een sterkere positie in de cacao-industrie. Dat geeft ons grote kansen voor de toekomst.’

Peru kent veel gemeenschappen die leven in het Amazone regenwoud en een van de grootste groepen is de “Awajún” met een populatie van ongeveer 65.000 mensen. Zij leven van zogenaamde “slash and burn” landbouw en hebben grote gebieden in het regenwoud in beheer. Door toename van de populatie neemt de druk op het regenwoud toe en zijn andere bronnen van inkomsten belangrijk voor het voortbestaan van hun levenswijze.

Cacao is hier een perfect alternatief, het vereist schaduw bomen en kan in combinatie met andere gewassen geplant worden. Het verminderd de noodzaak voor “slash and burn” landbouw waardoor het voortbestaan van het regenwoud verzekerd is.

PrijsVerzendkostenTotaal
€ 49,95
€ 0,00
€ 49,95