MoreThanHip-ecoleer Estrella schoudertas ecoleer wijnrood-rood

Afbeelding van MoreThanHip-ecoleer Estrella schoudertas ecoleer wijnrood-rood
Prijsverloop van MoreThanHip-ecoleer Estrella schoudertas ecoleer wijnrood-rood
Toegevoegd: 14-11-2017
Bijgewerkt: 23-01-2018

Merk: MoreThanHip-ecoleer

Hippe schoudertas in twee kleuren leer met klep

Highlights
? Strak en sober design
? Hoge kwaliteit semi-eco runderleder
? Zijkanten en draagband van autogordel
? Gevoerd met vuilafstotende stof in vrolijke kleur en voorzien van binnenvakje met rits
? Sluit met stevige rits
? Afmetingen: Afmeting: 31 x 33 x 5 cm. Lengte schouderband max. 135 cm. Past A4
? Verkrijgbaar in meerdere kleuren

De Estrella uit onze Made in Barrio collectie is een strak en sober vormgegeven schoudertas. Zijn charme ontleent deze tas aan het gebruik van twee kleuren mooi ruig semi-eco runderleer. De kleur van de achterzijde loopt door in de klep aan de voorzijde en zorgt daar voor een smaakvol contrast met het leer van de voorzijde.

Het leer van de Estrella schoudertas is met 50% minder chemicaliën gelooid dan regulier gelooid leer. Hierdoor heeft het leer een wat ruige/distressed look and feel: helemaal hip :-) !

Een ander opvallend aspect aan de Estrella is het gebruik van bruine autogordel voor zowel de onder- en zijkant van de tas, als ook in de verstelbare schouderband. Deze is lang genoeg zodat de tas prima kruislings gedragen kan worden.

De binnenzijde is groot genoeg voor A4-formaat, is gevoerd met een vrolijke vuilafstotende stof en is voorzien van een binnenvak met rits. De Estrella sluit onder de klep af met een sterke, bronskleurige rits. Door de kleur van de voering, kun je heel gemakkelijk je spullen vinden in je tas!

Deze leren tas is geproduceerd door de grootste fair trade leverancier van Colombia. Het tassen atelier is gevestigd in een zeer arme buitenwijk van Bogota (Bolivar city). Dit is een kleine werkplaats waar de medewerkers een goed salaris ontvangen en goed worden opgeleid. Hieronder kun je hier meer over lezen.

Carnaza, ofwel semi-ecoleer
De Elegante is gemaakt van ecologisch verantwoord ‘semi-ecoleer’. In Colombia is dit type leer bekend als ‘waxed carnaza’. Carnaza verwijst naar de gebruikte laag van de huid en waxed naar de afwerking van het leer. Deze leersoort wordt gebruikt voor alle leren tassen en accessoires van de Made in Barrio-collectie.

50% minder chemicaliën
De runderhuiden waarvan het semi-ecoleer wordt gemaakt zijn een restproduct van de voedselindustrie. Dit zijn dikke huiden van runderen, die tijdens de verwerking worden gesplitst in twee lagen. Carnaza is de onderlaag van de huid, die veel zachter en soepeler is dan de bovenlaag. Hierdoor is minder dan 50% van de chemicaliën nodig om het leer te looien dan bij het reguliere looiproces, om er sterk en duurzaam leer van te maken.

Verfstoffen op waterbasis en organische wax
Het carnaza-leer wordt geverfd met verfstoffen op waterbasis en afgewerkt met een organische wax, die met de hand in de huid wordt gewreven en vervolgens gestreken met een warme pers. De was trekt daardoor in de huid en vormt de buitenlaag. Het eindresultaat is leer met een natuurlijke, geleefde uitstraling, dat alleen maar mooier zal worden in het gebruik en een suède-achtige look & feel zal krijgen.

Eerlijke productie volgens Fair Trade normen
De Made in Barrio collectie wordt geproduceerd door Sapia, de grootste fair trade leverancier van Colombia. De eerste aanzet tot dit bedrijf werd in 1997 gegeven met het maken van kleine cadeautjes van gerecyclede sinaasappelschillen. Gebaseerd op het succes hiervan en de voorliefde voor handwerk met natuurlijke en gerecyclede materialen, werd het assortiment in de loop der jaren sterk verbreed. Ondermeer met poppetjes van maïsmeel en maïsblad, sieraden van natuurlijke zaden uit het tropische regenwoud (zoals tagua, chirilla en acai) en tassen van gerecyclede binnenbanden en van semi-ecoleer.

Atelier doña Rosa
Het atelier waar de Made in Barrio-collectie wordt gemaakt bevindt zich in Ciudad Bolivar. Dit is een van de gevaarlijkste wijken van Bogota, waar een hoge werkloosheid heerst en drugs en geweld aan de orde van de dag zijn. Dit atelier is in 2001 opgericht door Doña Rosa, nadat het leerbewerkingbedrijf waar ze 16 jaar had gewerkt failliet was gegaan. Inmiddels werken er al meer dan 25 inwoners van Ciudad Bolivar.

Nieuwe kansen in de sloppenwijk
Door dit succes is zij uitgegroeid tot een rolmodel voor de vrouwen in haar buurt. Doña Rosa biedt mensen aan de onderkant van de samenleving een kans op een vaste baan. Zij worden opgeleid en krijgen een beter bestaan met normale werktijden, een redelijk loon en ziektekostenverzekering.

Sinds 2005 werkt Doña Rosa samen met Colombia's grootste fair trade leverancier, die het atelier helpt met goede, aantrekkelijke ontwerpen en het openen van buitenlandse markten. Immers, elke nieuwe klant betekent weer meer werkgelegenheid.
 
Prijs
€ 85,00