Karwijzaad heel / kummel HL1020 (strooibus 400 gram)

Afbeelding van Karwijzaad heel / kummel HL1020 (strooibus 400 gram)
Prijsverloop van Karwijzaad heel / kummel HL1020 (strooibus 400 gram)
Toegevoegd: 28-01-2019
Bijgewerkt: 13-03-2019

Merk: Natural Spices

Karwijzaad heel, krachtpatser uit de anijsfamilieKarwijzaad heel is een specerij die al sinds de Middeleeuwen wordt gebruikt. In de keuken, maar ook zeker niet in de laatste plaats om zijn medicinale werking. Het heeft een kruidige, anijsachtige smaak. Ook wordt het vaak omschreven als een smaak die tussen komijn en dille in ligt. Je gebruikt de specerij vooral in suddergerechten en soepen, maar ook kun je het gebruiken om er zelfgemaakte sauzen mee op smaak te brengen. Daarnaast is het een belangrijk ingrediënt in roggebrood. Bij Natural Spices kun je deze specerij online bestellen in een verpakking van 400 gram, 1 kilo of 25 kilo.

Wat is karwijzaad heel?Karwijzaad heel is afkomstig van de karwijplant. Deze plant komt voor in grote delen van Europa, Azië en Noord-Afrika. De karwijzaad heel die je bij Natural Spices online kunt bestellen is afkomstig uit Tsjechië. De specerij wordt ook wel kummel genoemd, naar de Duitse benaming kümmel. In Duitsland wordt het volop gebruikt, onder andere in zuurkool en brood. De zaadjes van de plant zijn erg klein, ongeveer drie tot vier millimeter lang. De warme, anijsachtige specerij weet een aangenaam aroma aan verschillende recepten af te geven. Aangezien het sterk van smaak is, dien je het vooral op eigen inzicht te doseren.

Het verschil met komijn en venkelKarwijzaad heel wordt vaak verward met komijnzaad. Gezien hun smaak is dat niet vreemd, maar het betreft toch echt twee verschillende specerijen. Alhoewel beide een kruidige, anijsachtige smaak hebben, is karwijzaad heel twee keer zo ster en wat minder bitter dan komijnzaad. Qua vorm wijken ze eveneens slechts een klein beetje af. Komijnzaad is recht van vorm, terwijl karwijzaad heel wat krom is. Ook wordt karwij regelmatig verward met venkel. Alhoewel ook die een anijsachtige smaak heeft het een wat grasachtige bijsmaak en gebruik je het vooral in combinatie met lams- of varkensvlees.

Karwijzaad heel is ook gezondNet zoals aan vele andere kruiden en specerijen worden er aan karwijzaad ook gezonde eigenschappen toegeschreven. De specerij staat er voornamelijk om bekend maagklachten en daarmee een opgeblazen gevoel tegen te gaan. Daarnaast bevat het mineralen zoals calcium, ijzer en chroom, vitamines B1, B2 en B3 en een flinke portie vezels. Karwijzaad heel online kopen betekent dus dat je behalve een smaakmaker ook een natuurlijk medicijn in huis haalt.
 
Prijs
€ 6,93
 
 

Aanbieders

AanbiederOmschrijvingPrijsVerzendkosten
Bol.com
1
Karwijzaad heel / kummel HL1020 (strooibus 400 gram) [...] € 6,93 € 0,00